Alento

BlogCommentaar op actuele onderwerpen.
Welkom op de weblog van Alento Training & Advies. Hier zal ik (Cees van der Velde) met enige regelmaat korte reacties plaatsen op actuele ontwikkelingen op diverse gebieden waar psychologie een rol speelt. Dat kan de gezondheidszorg zijn, of het vakgebied van psychologie, maar ook allerlei trends en thema's die maatschappelijk hot issue zijn.

Reageren?   Kan via [link] - of

Berichtformulier.
Tijdgeest-effecten


CvdV
Vrijdag 10 februari 2006 14:21

In mijn werk met individuen en groepen valt het me vaak op hoe sterk de golven van de 'tijdgeest' invloed hebben op denken en gedrag van mensen, en daarmee indirect op de doelen die we proberen te bereiken: kwaliteit van leven, welzijn, keuzevrijheid en communicatie.
Veel verwarring en spanning die mensen ervaren zijn aardig te herleiden tot diverse issues, hypes en trends die langskomen inclusief de veelheid van ideeŽn, beelden en kreten die we voortdurend opvangen via media, politiek en 'de borreltafel'. Deze gaan vaak over fascinerende, belangrijke of amusante onderwerpen, en kunnen soms smeuÔg en meeslepend zijn. Maar ze blinken niet altijd uit in helderheid, nuance en realisme, en zijn dan ook even zeer - of weinig - behulpzaam om tot oplossingen te komen.

Daarom op deze website observaties, analyses en positieve suggesties gebaseerd op kennis en informatie vanuit Resultaatgerichte Psychologie: heldere logica in de psychologie.Even doorklikken naar ..


(·)  

Alento

Blog

  :  

De Ontwarring